Om oss

Kennel Grenselandet ble etablert i 1998, 17 år etter at vi kjøpte vår første flatcoated retriever fra kennel Cariena. ”Vi” er Cate-Elin Mathisen Haga og Jørn Finnmarking Haga. Vi bor på Jakobsnes i Sør-Varanger i Finnmark, i et område som heter Ytre Lid. Hundene vokser opp og lever sammen med oss. Her har vi tilgang til skog og fjell direkte fra utgangsdøra, og blåbær og multer ligger bare der og venter på oss ☺ Dette er samtidig et fantastisk tur- og treningsterreng for både to- og firbente, som vi benytter oss av gjennom hele året.

Vårt oppdrett startet i 1998, etter at vi hadde hatt flatcoated retriever siden 1981. Rajo ble Norges yngste godkjente narkotikahund i politiet. Umiddelbart etter hans bortgang kom NUCh P-Black Zico i huset. Også han ble godkjent narkotikahund og godkjent for søk vinter. Sammen med husfar oppnådde han 2. premie i NM for narkotikahunder. Han var en flott representant for rasen og ble bl. a. BIS veteran i 1991 på NKK på Biri. Treriksrøysas Maya, Zico´s datter, oppnådde flere CERT samt premiering på jakt. 

I 1998 kom Kennel Grenselandets første kombinasjon. A-kullet hadde foreldrene Carienas Thirtyfive-Eleven (Fia) og NUCh Cariena´s Twentyseven-seven (Snorre). Fia var godt premiert med flere CERT og CK og oppnådde også BIS i Vadsø. Snorre fikk CACIB både i Finland og Norge. Hans beste utstillingsresultater nådde han i 1998 – 7 år gammel med BIM på NKK på Bjerke og 2. BHK på Nordisk Vinnerutstilling i Vikingskipet. Han tok sine BIS og BIR .  

Fra A-kullet beholdt vi Anna – Grenselandet`s Aktive Rose (godkjent narkotikahund i politiet) og NUCH Grenselandet`s Amandus (Arthur). Begge utmerket seg ringen med BIR og BIS, CACIB- og BIG-plasseringer. Anna ble videre brukt for kull C og D i kombinasjon med Fin NUCh Flatts Ninas Ragazzi. Fra denne kombinasjonen kunne mange vært nevnt. Mange har fått stor glede av bruksegenskaper, eksteriør og gemytt, og flere av hundene oppnådde BIS. Her kom gode familiehunder, redningshunder, ettersøkshunder og champions. Vi nevner bl. a. NUCh Grenselandets Donna , Grenselandets Casper, NUCh Grenselandets Dina og Grenselandets Camilla og Grenselandets Diva. Foreløpig siste kombinasjon er E-kullet  fra Dina og Flatt`s Red Line Crazy. 

Etter dette har det vært mange hunder i flatflokken. Blant disse er Ella (E-kullet) fortsatt i meget god form i en alder av snart 12 år. Pia (NVCh Walkups Hard Headed Woman), har vist seg som en meget god hund på spor- og jaktprøver. Mange vil også huske Bob Kåre fra Flatts.

Pr. i dag har vi seks hunder i huset som vi selv trener og stiller ut. Alle hundene er premiert innenfor spor, jakt og/eller utstilling. Foruten våre langhårete dachs Rasmus (NVCh, NordUCh Örnbergets Emporio) og Kjartan (NVCh, SVCh, NUCh, Nord UCh Örnbergets Vivaldi) har vi flattene Grenselandets Ella, NVCh Walkup´s Hard Headed Woman (Pia), NUCh FinUCh NVCh Altaflats Playtime og NVCh FinUCh Toffedreams Oh´Happy Day (Carl Gustav).

Målet for vårt oppdrett er å videreføre en vakker, sprek og allsidig rase og videreføre deres fantastiske mentalitet og bruksegenskaper. Hundene som brukes i avl skal være sunne og friske og ha allsidige bruksegenskaper. Avlen skal gi hunder som skal kunne fungere som familiemedlemmer. De skal ha sosiale og bruksmessige egenskaper som gir mulighet for bruk og sosial omgang med mennesker og dyr. Hundene skal være sunne og vi går ikke av veien for å stoppe en avlslinje om avkommet ikke tilfredsstiller helsemessige krav. 

Som valpekjøper hos oss vil du bli ivaretatt med veiledning og oppfølgning. Vi ønsker at våre valper blir hunder til glede og nytte og finner sin naturlige plass i familien. Flatcoated retriever er en glad, robust og allsidig hund som setter pris på sosial omgang og har mange bruksområder. Kos deg med utfordringene, mulighetene og gleden den gir deg ☺

En gang flatcoated retriever – alltid flatcoated retriever ☺

Med vennlig hilsen Cate og Jørn

Kontaktinformasjon

Cate-Elin Mathisen Haga

Mobilnr.(+47) 977 41 166
E-postcmhaga@hotmail.com
AdresseYtre Lid, Jakobsnes, 9900 Kirkenes