Pia

NVCH Walkups Oh Happy Day

Pia, 2016

Pia, reg. NO41108/11 kom til oss i 2011. Hun kommer fra Kennel Walkup. Vi var glade for å kunne få valp etter NUCH NVCH Walkups`East Of Eden, som var datter etter vår Grenselandet’s Casper – 17687/02, og NSUCH VWW-08 Tårpilens Bogart.

Pia er ei tispe med særlig gode evner innenfor jaktarbeid og spor. Hun gikk til 2.premie i åpen klasse Retrieverjakt i 2019. Pia var tidlig klar for Ak, men p.g.a at flere hunder trenes og endel andre forhold utenfor henne, kom premiegraden først i år. I utstillingsringen har hun sine cert,, CK, BIR og BIM.

Pia er ei rolig og avbalansert harmonisk frøken som vil gjøre grundig arbeid når hun får anledning. Hun holder god og nærkontakt når hun er fritt i terrenget og ser til at du som eier er innenfor rekkevidde. Hun kalles gjerne «mors pia» fordi hun i hovedsak finnes ved min side når vi er ute på tur. Hun lar seg sjelden stresse og har sitt tempo uansett aktivitet, men går ikke av veien for å ivre etter å få løpe ut og hente vilt. Pia er en særlig god apportør som håndterer vilt godt. I hundeflokken har hun en tilbakelent plass og ligger ofte rolig og ser hva de øvrige gjør. Hun er fornøyd og er alle valpers fostermor og foretrukne å ligge inntil. Hun er tålmodig og god.